PRESSE

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Anna Kruse tolkar Edith Södergran

ANNA KRUSE är en svensk jazzsångerska som för tjugo år sedan bosatte sig i Danmark där hon har etablerat sig som ett namn att räkna med.

Hon har i hög grad intresserat sig för att tonsätta den Finlands-svenska poeten Edith Södergrans dikter och har vid det här laget sjösatt tre releaser med dessa dikter som allihop inhöstade ett stort antal stjärnor och rosor från recensenterna i Norden.

Musiken har funnits med till dop, vigslar och begravningar i Danmark. Och man har gråtit, skrattat, dansat och älskat till de vackra svenska tonerna och de tankeväckande texterna.

Anna har spelat konserter i olika konstellationer, bl.a. i kombon Anna Kruse och Edith Band även med den finlandssvenska skådespelerskan Stina Ekblad. Musiken är också arrad för Storband och Anna tar runt till olika Storband och spelar materialet t.ex. med ”Mjölby Storband” och ”The Big band and the Vocals”.

Läs hela pressmeddelandet här

EDITH & HCA – Intimkoncert med rs Bom og Anna Kruse

Skådespelaren Lars Bom och sångerskan Anna Kruse samt Eva Malling på kontrabas och Nicholas
Kingo på rhodos, såg och dragspel låter två stora skandinaviska författare möta varandra i En
varm, poetisk och sinnlig konsert med glimten i ögat.

De fyra tolkar dikter av finska svenska Edith Södergran och hans Christian Andersen. Mellan
låtarna berättar för Lars Bom och Anna Kruse om de två poeter som överraskande mer
vanlig än du kanske tror.

Läs hela pressmeddelandet här

Anna Kruse: Himlens Rand

Publiken har döpts, ägnats och begravts till Anna Kruses musik av Edith Södergrans dikter. Och de har gråtit, skrattat, dansat och älskat de vackra svenska tonerna och tankeväckande texterna.

Den 17 november ges ”Himlens kant” ut, den tredje och sista delen av trilogin med Anna Kruses tolkningar av Södergrans dikter. En naturlig förlängning av de två tidigare utgåvorna med musik av Anna Kruse och text av Edith Södergran.

Samtidigt firar Anna Kruse och Edith Band sitt 10-årsjubileum och därför ingår en gåva i form av en bonus-EP med låten ”Till Fots” i sex olika versioner.

Läs hela pressmeddelandet här

NY CD FRA ANNA KRUSE: ’Champagne Fötter’

VILD OG VEMODIG

”Edith Södergrans poesi og Anna Kruses musik og stemme møder hinanden som søstre fra hver sin tid. De går side ved side, klangfuldt, drømmende, vildt og vemodigt”. Citat Stine Ekblad Finlandssvensk/dansk skuespiller og Edith Södergran fortolker.

På bare fødder og med champagnebrus i blodet bobler Anna Kruses musik over og giver atter nyt liv til den finsk/svenske Edith Södergrans digte. ’Champagne Fötter’ er poetisk, akustisk vokaljazz med tydelige spor af svensk visetradition og nordisk melankoli.

Läs hela pressmeddelandet här

Anna Kruse: Lyckokatt

Nordisk lykke

Med albumet ”Lyckokatt” ansluter sig svenska/danska Anna Kruse till den stolta traditionen av nordiska artister som, liksom de mest naturliga, vet hur man närmar sig en speciell nordisk ton.

Även om det bara kan beskrivas med större svårighet. Med dikter av finska/svenska Edith Södergran som copywriter och musiker från Danmark, Norge och Sverige som bidragsgivare har ett skandinaviskt joint venture av det uppenbara slaget planerats när ”Lyckokatt” ges ut den 16 februari.

Anna, som nu känns som en sann dansk och bara älskar Köpenhamn, löser med Södergran i handen och i sitt hjärta en samling tidlösa jazzlåtar som både flyger högt och håller sig djupt. En publikation som lätt skulle kunna bli en nordisk klassiker.

Läs hela pressmeddelandet här

Kontakt/Boka

Här kan du också kontakta mig i händelse av Teambuilding, Röstträning eller Speak uppdrag. Läs mer här

Ring mig på +45 26 74 23 56, maile eller Använd formuläret