OPSANG

Allsång om naturen

 

 

 

 

OPSANG: Gemensamma sånger i naturen

Detta allsångsprogram är en kärleksfull påminnelse om att ta hand om vår blågröna planet! Bara några få procent av Danmark är vild natur, där djur och växter tillåts växa utan mänsklig inblandning.

Det kan verka konstigt, men ekosystemet behöver myran även om den biter och myggan även om den sticker.

Vi sjunger in naturen i klassrummet med både gamla och nya sånger om havet, himlen, snigeln och allt däremellan. Genom frågesporter, spel och rörelse fördjupar vi oss i texter och arter. ”Känner du till himlens fåglar?” ger oss möjlighet att lära oss en hel del om fågelarter och om kronhjorten.

Hur många öar finns det i Danmark? Det får vi reda på när vi sjunger ”Good Morning Little Country”. Vi lär oss om röstträning genom att låna bilder från naturen, t.ex. en gorillas kropp, trädrötter och doften av din favoritblomma.

Allt i barnhöjd!

Glädje och gemenskap står i centrum när vi sjunger tillsammans. Ljudet av många näbbar blir en och vi får samma puls. Barnen upplever att det finns plats för alla i den musikaliska gemenskapen.

OPSANG - fællessangskoncerter i gården med Anna Kruse och Sara Futtrup

Anna Kruse och Sara Futtrup

Opsang i naturen - Anna och Sara

Opsang i naturen - Anna och Sara

Opsang i naturen - Anna och SaraAnna Kruse och Sara Futtrup

OPSANG 2023

Våren 2023 har TRYGFONDEN återigen stött OPSANGS arbete med att sprida sångglädje till de boende på Själlands äldreboenden.

Ett vårdboende per kommun har besökts av oss. Vi nyper oss i armen när vi kör hem efter en dags arbete – vi har världens bästa jobb!

Opsang 2023

Tack så mycket för ett fantastiskt program med sång och lärande. Det var ett nöje att uppleva vackra röster och härlig musik som trollband studenterna och gav rytm åt fötterna på många av dem, som inte kunde låta bli att gunga med. Det var fantastiskt att ha ett samspel mellan sång, frågesport och andningsövningar som var både roligt och finurligt och som aktiverade studenterna på ett riktigt bra och engagerande sätt. Eleverna lärde sig också många fina danska sånger om naturen och den danska landsbygden. Det var ett nöje att höra studenterna sjunga med i ert fina urval av sånger och så vackert ackompanjerade av er.

Ditte Rønn

Lärare, Guldbergs Skole

OPSANG: Gemensamma sånger i naturen

Jag skulle definitivt rekommendera Opsang. Vi hade nöjet att ha Sara och Anna på besök i vår skola. Det var ett riktigt mysigt och roligt koncept för barnen. De älskade det faktum att det var en allsång, och vi har sedan dess sjungit sångerna ett antal gånger i klassen. Det var ett bra koncept där gemensam sång, naturkunskap, frågesport och stor underhållning med sång och instrument bildade ramen för en mysig timme mitt i en hektisk skoldag. Jag har sedan dess bara hört positiva kommentarer från studenterna och vi skulle gärna se att Opsang besökte oss igen någon gång i framtiden.

Stephanie Kolmos

Lärare, Blågårds Skole

Varför allsång och natur?

Arter försvinner blixtsnabbt – vi står inför en kris för den biologiska mångfalden. Vi vill stimulera barns lärande och nyfikenhet på naturen.

Den danska sångboken är full av sånger som på ett poetiskt sätt utforskar naturens landskap och rörelser. Ibland med en reflektion över den mänskliga själen – vi ÄR naturen!

Sånger, musik och poesi som är anpassade efter årstiderna hjälper oss att sensuellt återknyta kontakten med naturen.

Sångarna och musikerna Anna Kruse och Sara Futtrup är värdar, sjunger och ackompanjerar på piano.

Vi följer alla covid19-försiktighetsåtgärder och avståndskrav när vi sjunger.

www.annakruse.dk // www.sarafuttrup.com

BAGOM Enghave Plads

”Frågesport var riktigt kul och det var också galet att lära sig att ett bi kan dansa. Jag lärde mig mycket om naturen, till exempel att kronhjortar parar sig på hösten.”

” Det var fantastiskt att kunna sjunga igen ”

”De sjöng verkligen, verkligen bra. Det var kul med frågesporten och andningsövningarna där man var tvungen att vara en kroppsbyggare som plockade blommor.”

”Det var kul att sjunga igen och jag tyckte att det var roligt”

”Sångerna var roliga, särskilt ”Sur, sur, sur, sur”

”Vi sjöng några riktigt bra låtar”

Elevernas kommentarer

Kontakta/boka

Här kan du även kontakta mig om det handlar om Teambuilding, Röstundervisning eller Taluppdrag. Läs mer här

Ring til mig på 26 74 23 56, mail eller använd formuläret
Anna Kruse