OPSANG

Allsång om naturen

 

 

 

 

OPSANG: Allsånger i naturen

Detta community sångprogram är en kärleksfull sång om att ta hand om vår blågröna planet! Endast några procent av Danmark är vild natur, där djur och växter kan tillåtas växa utan mänsklig inblandning.

Det kan verka konstigt, men i ekosystemet behövs myren även om den biter och myggor även om den svider.

Vi sjunger naturen in i klassrummet med både gamla och nya sånger om havet, himlen, snigeln och allt däremellan. Genom frågesport, lek och rörelse fördjupar vi oss i texter och arter. ”Er du dus med himlen fugle?” giver os mulighed for at lære en masse fugle arter og om lidt kronhjorten.

Hvor mange øer er der egentlig i Danmark? Det finder vi ud af når vi synger ”Godmorgen Lille Land”. Vi lär oss om röstträning genom att låna bilder från naturen, t.ex. en gorillas kropp, trädens rötter och lukta på din favoritblomma.

Allt på barnhöjd!

Glädje och gemenskap är kärnan i att sjunga tillsammans. Ljudet av många näbbar förvandlas till en och vi får samma puls. Barnen tycker att det finns plats för alla i musikvärlden.

OPSANG - konserter på gården med Anna Kruse och Sara Futtrup

Tack så mycket för en riktigt bra kurs med sång och lärande. Det var ett nöje att uppleva vackra röster och härlig musik, som fängslade eleverna och gav rytm till många av dem, och som inte kunde låta bli att luta sig fram. Det var underbart med samspelet mellan både sång, frågesport och andningsövningar, som var både roliga och udda och som aktiverade eleverna på ett riktigt bra och engagerande sätt. Studenterna fick också kännedom om många fina danska sånger om naturen och det danska landet. Det var ett nöje att höra eleverna sjunga med i ditt fina urval av låtar och så vackert åtföljda av dig.

Ditte Rønn

Lærer, Guldbergs Skole

OPSANG - Fællessange om naturen

Jeg vil helt klart anbefale Opsang. Vi havde fornøjelsen af, at have Sara og Anna på besøg på vores skole. Det var et virkelig hyggeligt og sjovt koncept for børnene. De var vilde med, at det var fællessang, og vi har efterfølgende sunget sangene en del gange i klassen. Det var et fedt koncept, hvor fællessang, læring om naturen, quiz og god underholdning med sang og instrumenter dannede rammen om en hyggelig time midt i en travl skoledag. Jeg har efterfølgende kun hørt positive kommentarer fra eleverne, og vi vil meget gerne have besøg af Opsang en anden god gang igen.

Stephanie Kolmos

Lærer, Blågårds Skole

Varför gemensam sång och natur?

Arterne forsvinder med lynets -vi står i en biodiversitets-krise. Vi vill kittla barns lärande och nyfikenhet på naturen.

I den danska sångskatten finns en stor förståelse för naturen, den är full av sånger som poetiskt ser naturens landskap och rörelser. Ibland med en reflektion i den mänskliga själen – vi är naturen!

Säsongsbetonade sånger, musik och poesi hjälper oss sensuellt att koppla oss till naturen igen.

Sångarna och musikerna Anna Kruse och Sara Futtrup är värdar, sjunger för och följer med på pianot.

Vi följer alla covid19 försiktighetsåtgärder och avståndskrav för sång.

www.annakruse.dk // www.sarafuttrup.com

BAKOM Enghave Plads

”Quiz-time var rigtig sjovt og det var også skørt at lære, at en bi kan danse. Jeg lærte meget om naturen f.eks. at kronhjorte parrer sig om efteråret”

” Det var dejligt at kunne få lov til at synge igen ”

” De sang virkelig, virkelig godt. Det var sjovt med quiz-time og vejrtrækningsøvelserne, hvor man skulle være en bodybuilder der plukkede blomster”

”Det var mega dejligt at synge igen og så synes jeg at det var sjovt”

”Sangene var sjove, især ”Sur, sur, sur”

” Det var nogle rigtig gode sange vi sang”

Elevernas kommentarer

Kontakt/Boka

Här kan du också kontakta mig i händelse av Teambuilding, Röstträning eller Speak uppdrag. Läs mer här

Ring mig på +45 26 74 23 56, maile eller Använd formuläret