Banegårdskoncerter

Med Anna på resan in i musiken

 

 

 

 

Banegårdskoncerter

Med Anna på resan in i musiken

Med en rad järnvägsstationskonserter runt om i Danmark satte sångerskan och kompositören Anna Kruse låtarna från sitt kommande album ”Barndomsträd” på rälsen tillsammans med Århus stråkkvartett.

:

Who Killed Bambi

Anna Kruse - Banegårdskoncerter

Foto: Kajsa Gullberg / Hent

Varför järnvägsstationskonserter?

Anna Kruse - Därför konserter på järnvägsstationen

Ur mottots synvinkel; Om folk inte kan komma åt musiken måste musiken komma till folk, Anna tog både stråkkvartetten och hennes låtar under armen och med en serie minikonserter tog de speciella stadsrum som stationer utgör. Detta ger den välbekanta sloganen UD och SE med DSB en helt ny innebörd.

Vilken underbar och överraskande upplevelse det blev för resenärerna som oavsiktligt rörde sig genom stationen på en så vanlig vardag.

Tillsammans med stråkkvartetten Who Killed Bambi skrämde Anna Kruse generöst på albumet de gjorde tillsammans. (Udkom 3. sept.)
Anna säger om projektet: ”Vi ville låta tonerna av vacker stråkmusik och sång stråla ut från byggnaderna och träffa resenärerna i och utanför huset. Vi hoppas att det skapade en oas av ljud och lugn, för alla
danskar som var på väg hem eller stod inför äventyr.”

Konserterna gav också resenärer som kanske inte hade sökt musikaliska upplevelser av detta slag själva (och förmodligen särskilt inte i dessa tider) ett överraskande möte med musik som de inte visste att de skulle vilja ha.
Ett litet andrum på resan. Ett osynligt samhälle i stunden och i berättelsen – ”vi som hörde musik på järnvägsstationen”.

Om Anna Kruse

Sångerskan och kompositören Anna Kruse är svensk, men har under många år, som bosatt i Köpenhamn, varit en del av den danska musikscenen.

GAFFA: ”et gribende smukt, poetisk og vedkommende album af den slags, der kryber ind under huden.” Sådan skrev GAFFA om ”Himlens Rand”, Annas seneste og tredje album i eget navn,

Att få ut musiken till folk som inte kan söka den själva.
är en stor drivkraft i Annas konstnärliga liv. Bara under det senaste året har Anna varit en drivande kraft i projektet Parkbænkkoncerter, där hon tillsammans med Lisbeth Rysgaard spelade låtar skrivna på grundval av
intervjuer med lokalbefolkningen från Vesterbro, från bänkar runt Vesterbros parker.

Även med projektet Opsang, som är ett stort gemensamt sångprojekt gjort i samarbete med äldre, har hon arbetat för att sprida live
musik och sång till äldre som inte kan söka det själva.

Anna har två låtar i Højskolesangbogen och var också en del av DR:s program ”Fællessang hver for sig”.

Lyt till ”Trädet i skogen”

Ladda ner Press Photos: LINK
Pressekontakt: Trinelise Væring fra Word for Word Promotion for enden af
wordforwordpromo@gmail.com eller tlf: 40823394

 

Anna Kruse - mer om tågstationskonserter

Mer om Anna och Who Killed Bambi

De senaste åren har Anna turnerat med en av de stora svenska skådespelerskorna (och danska Reumertvinder) Stina Ekblad, som också medverkar på albumet ”Barndomsträd”. De har turnerat i flera år tillsammans med musiken och sångerna anna har skrivit kring den finsk-modernistiska poeten Edith Södergrans texter (1892-1923). Anna sjunger medan Ekblad läser.

Den klassiskt utbildade stråkensemblen Who Killed Bambi specialiserar sig på samarbeten mellan genrer. De har samarbetat med en mängd danska och internationella konstnärer: Fader John Misty, Oh Land, Steffen Brandt, Pernille Rosendahl, Teitur, Ane Brun med flera. För övrigt har de just släppt ett album i eget namn, som innehåller ett stort antal av de samarbeten de har varit involverade i under de senaste åren.

Om musiken:

I Annas musik smälter lugnet och de vackra passagerna samman med både sorgsna och ömma stunder. Anna själv skriver om sin musik att den: ”luktar frost och skogsgolv och mossa” och att ”tonerna binder samman liv och död i en vävnad,
där själen förhoppningsvis kan finna frid.”

Annas musik följer på ett vackert sätt den svenska jazztraditionen, som vi till exempel känner till den från. Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.

Lyt till ”Trädet i skogen”
Ladda ner Press Photos: LINK
Pressekontakt: Trinelise Væring fra Word for Word Promotion for enden af
wordforwordpromo@gmail.com eller tlf: 40823394

Mer om Anna:
Web
Spotify
YouTube
Instagram
Facebook

Denna konsertserie stöds av Dansk Statens Kunstfond
från poolen ”Sammen om Kunsten”
och Augustinusstiftelsen.

Kontakt/Boka

Här kan du också kontakta mig i händelse av Teambuilding, Röstträning eller Speak uppdrag. Läs mer här

Ring mig på +45 26 74 23 56, maile eller Använd formuläret