Goda råd

NÄR DU BESTÄLLER/BOKAR MUSIK TILL DIN FEST

MUSIK skapar bra stämning och formar din fest

Det är många saker att tänka på när du ska välja musik till en fest.

Här är lite goda råd, som kan hjälpa dig att välja rätt.

Du är välkommen att kontakta mig/Anna och få hjälp med att välja musik till din fest:

anna@annakruse.dk

Kanske kan jag hjälpa dig och annars har jag kontakt till många olika slags musiker, som kan passa till dina önskemål.

Katrine Nyborg, fuldmægtig, Arbejdsmarkedsstyrelsen

“Sjældent har jeg oplevet et band, der i den grad formår at holde gang i festen og dansefødderne! Den ene dans tager den næste – og det eneste problem er de ømme fødder dagen efter …”

Lone och Villads Meier Ringsted

“Alle vore gæster 28 gæster fra 16 år til 83 år havde en uforglemmelig aften med bløde og behagelige rytmer, og en vokal så frisk og inspirerende at samtlige efterfølgende har udtrykt deres uforbeholdne begejstring for Jeres Anna Kruse Bossa Trio. Smukt, inciterende og en perfekt baggrund for denne for os meget vigtige fest for vores nærmeste familie og bedste venner. 1000 tak for Jeres indsats og med håbet om, at I kommer til at glæde mange andre med Jeres trios unikke stil og udtryk.”

Vad ska musiken användas till?

Ska det vara lågmäld bakgrundsmusik?

När gästerna anländer

När gästerna anländer kan det vara härligt att ha lite soft mingelmusik till receptionen Bossa eller kanske jazz för att lite sväng på festen. Gamla vänner återser varandra och nya vänskapsband binds. Levande musik gör att det finns en naturlig samlingspunkt och något att vända uppmärksamheten mot när småpratet ebbar ut.

Här kan en jazztrio eller duo passa bra – med eller utan sång. Eller Anna som sjunger välkända sånger i önskad genre, som alla kan nynna med på mellan skålarna. En stråkkvartett kan vara utmärkt.

Ofta är det plånboken som bestämmer hur stor orkester som spelar på festen skal vara. En del band kan anpassa antalet musiker, så det passar din budget – så hör dig för om vilka möjligheter som finns.

Ska det vara drag/fullt ös på dansgolvet?

Vem kommer?

Om dina gäster ungefär jämnåriga med varandra är det lite lättare att välja musik.

På exempelvis ett bröllop kan dock både gästernas ålder och smak vara väldigt blandad.

  • Vilken ”typ” av gäster kommer?
  • Vet du vilken slags musik de gillar?
  • Kommer många av dem att vilja dansa?

Bestäm dig för om du vill att musiken ska passa alla – ska även mormor dansa eller er det viktigast att vännerna har roligt och fyller dansgolvet?

Hur ser lokalen ut?

Det spelar stor roll var t ex dörrar och utgångar är, bandet ska vara där gästerna är och där folk har lust att stanna.

Ska gästerna kunna dansa och prata samtidigt?

Två lokaler kan vara en fördel: en där baren och musiken är placerad och en där gästerna kan sitta ner och njuta av en drink. Du kan också fråga musikerna om de kan börja med ett lugnt/stillsamt set, t ex medan kaffet serveras, för att långsamt sätta upp tempot och göra det mer dansant.

Hur får du upp så många som möjligt på dansgolvet?

Det är ALLTID populärt om värdarna gör en grej av den levande musiken; bjuder upp till dans, presenterar bandet och dansar själva. På ett bröllop är det en god idé att be musikerna spela bröllopsvalsen (tänk på att den ska spelas innan midnatt <3 ).

– då står alla festens deltagare redo på dansgolvet och kan ”fångas” till en första dans.

Ida Olsson

”Tack, för din fina sång och underbara närvaro på vårat bröllop. Vi njöt begyndte av din varma röst! ”

Joakim och Lena

”Aunty Aunty please för din vackra sång till Dynamic bröllop. Vi såg Sverige tacksamma att du skulle göra dynamiskt bröllop så mycket finare med en sådan vacker sång.

Vi är super nöjda. Vi är lite ledsna för att vi endast har minnet kvar från sången, och ångrar att vi inte filmade, så vi hade haft och kunde lyssna på fler gånger.”

Kristna

”Hej Anna, tack så mycket för din sång i kyrkan. Det var helt fantastiskt. Perfekt IFT vad vi hade velat och det innebar mycket ????. Ja jag glömde CD-skivorna och både jag, min mamma och syster skulle väldigt gärna vilja ha en kopia. Du är mycket glad att skicka dem alla till mig. ”

Vill du bjuda dina gäster på ett minne för livet?

– en liten konsertupplevelse där de kommer nära musikerna

En del väljer att bjuda sina gäster på en musikalisk upplevelse som tack för att de kom och firade. En hemmakonsert i ditt eget vardagsrum eller en intimkonsert under parasollen utanför sommarstugan. En underbart minnesvärdig stund med rörande musik som fyller kropp och själ. Dina gäster får ett minne för livet.

Du kan önska sånger av dem som spelar eller låta dem överraska dig med musiken, när du berättat lite om gästerna och vad ni firar.

Jag har många förslag till musikaliska teman för en konsert: svenska visor, nordiska visor, Edith Södergran-musik, jazzkonsert, jazz- och bossakonsert, svensk jazzkonsert – eller en blandning av alltihop.

Sanne

”Jag är så oerhört tacksam att du sjöng Martin Stenmark sjöng på ett så personligt sätt i kyrkan på bröllopet den 31 maj. Låten blev verkligen vår och din utgåva är några av de vackraste jag har hört. ”

Camilla

”Jag skulle säga tack så mycket för dina låtar IFM. Vårt bröllop. Det är ett härligt minne och vi har också fått några bilder på dig och din man ”in Action”.

Tomas var mycket rörd – speciellt av låten med Lisa Nilsson – som säger allt J

Vi njöt också av din CD med härlig musik. Tack för det. ”

Ska gästerna hjälpas igång?

Allsång till kalaset och företagsfester

Oavsett om det är en runda födelsedag eller om det är dop, konfirmation, bröllop, jubileum eller en Réunion, festen är alltid roligare och minnesvärd om man har sjungit tillsammans.

Anna behärskar många genrer och kan med all säkerhet en sång eller två som dina gäster också kan sjunga med på.

Sånger kan med humor och närvaro styrka den begivenhet ni har samlats omkring.

Anna leder (all)sången från sitt piano, men kan även utmana deltagarna med stämsång och stöveldans … ( om du inte vet vad stöveldans är – ring +45 26742356 😉

Repertoar

Du kan tillsammans med Anna skräddarsy precis den repertoar som passar till dig, dina gäster och din fest.

Oavsett om du vill få dina kollegor att sjunga (allsång) på julfesten, om du vill ha soft bakgrundsjazz under bröllopsmiddagen, om du vill förtrolla födelsedagsgästerna med svenska visor, om guldbröllopsparet ska väckas till smäktande toner eller om du har någon annan speciell tilldragelse du vill förgylla med musik och sång.

Du kan be om en repertoarlista från orkestern som ska spela. Fråga också om de känner till melodin i ”Aunt Bentes lägenhetssång” och vill spela till.

Det händer ofta att tidsplanen på en fest inte håller. Det är alltid någon mer som håller ett tal eller maten blir försenad. Avtala hur länge musikerna ska spela, men även ett pris för vad det kostar om de ska spela lite längre.

Anna kan hjälpa till med att välja musik till just din fest.

Musik till bröllop

i kyrkan eller på festen
Sång till bröllopet i kyrkan

Att få en sångerska att sjunga en sång i kyrkan är ett vackert sätt att få det där stora ögonblicket att räcka lite längre, så ni kan njuta känslan och vara närvarande när ni sagt ja till varandra.

Jag sjunger, precis efter att ni har sagt ja. Och i god tid innan kyrkklockorna ringer, hjälps vi åt att välja vilken låt som är rätt för er om ni är i tvivel.

Kanske har ni en gemensam låt? Kanske det skulle vara en överraskning?

Du måste fundera på om låten du älskar kan funka akustiskt – bara med sång och piano. Ta reda på om kyrkan eller festlokalen har piano och PA-anläggning, sången kan ackompanjeras av dragspel, piano eller gitarr. Jag kan också komma solo med mitt el-piano eller min ukulele.

Ni bestämmer om det är en eller två sånger ska sjungas. Känn efter innan om ni har lust att få lite blöta kinder – det händer väldigt ofta att de stora orden och känslorna, den högtidliga kyrkan och den speciella kärlekssången får tårar att trilla.

Sång till bröllopsfesten

Den efterlängtade dagen, den enda, den stora kärleken och den vackraste festen blir extra fin och minnesvärdig med levande musik och sång. Tillsammans med Anna kan du ta reda på vilka låtar som passar bäst för din bröllopsfest.

Ska det vara stämningsfulla och romantiska kärlekssånger, lustiga visor eller rock’n roll och fullt ös på dansgolvet?

Oavsett vilken musik ni tycker om, finns det fina och stämningsfulla kärlekssånger till såväl bröllop, som koppar-, silver- och guldbröllop. Anna har en bred repertoar och kan hjälpa er med att hitta den perfekta bröllopssången och festmusiken.

Sånger för bröllopet kan både sjungas utomhus och inomhus, kan det vara med dragspel ackompanjemang eller Anna kan komma ensam med sin ukulele. Både i kyrkan och på festen kan solosång vara fint, kanske som en överraskning eller en del av ett tal – om du inte själv vill sjunga inför alla gäster.

Sång för svenska kyrkobröllop

Anna Kruse spelar ukulele för bröllop

Sång till dop

Till ett dop kan man välja att sjunga en sång i kyrkan som inte är en psalm. jag kan hjälpa er med att hitta fram till en sång som passar er familje och ert barn och gör dopet, festen och stunden i kyrkan varm och vacker.

Till ett dop kan man välja att sjunga en sång i kyrkan som inte är en psalm. Det kan exempelvis vara en barnvisa eller en kärlekssång, som välkomnar den lilla nya familjemedlemmen till er familj.

Sång till begravning

Det sista farväl bliver vackert och stämningsfullt när en stark röst fyller kyrkan med fina toner. Det är fint och ärar den avlidne att låta sorgen få utrymme. En sång och en röst kan öppna gästernas hjärtan och gi en känsla av värma, kärlek och hopp.

Anna kan komma med förslag på vilken sång som passar bäst till ert avsked och bidrar till att ceremonin i kyrkan eller kapellet blir kärleksfull, poetisk och närvarande.

Har du brug for hjælp til en tale eller en sang så kan Merete fra festsangetaler.dk hjæpe dig.

Kontakt/Boka

Här kan du också kontakta mig i händelse av Teambuilding, Röstträning eller Speak uppdrag. Läs mer här

Ring mig på +45 26 74 23 56, maile eller Använd formuläret